Javier Cercas

Quan Javier Cercas acaba de publicar el seu darrer sobre la guerra civil, molts patriotes, especialment  socialistes i no tant catalanistes de rel, inclòs jo, naturalment ens hem posat les mans al cap perque comprenem perfectament el castig que comporta aquest fenomen: deu anys mes sense tenir puta idea de la historia contemporània!
La queixa no s,adscrit solsament als fets recents del segle passat, no: l,engany històric, empoderament indivis de la Llar Borbònica, ens ha estafat, també, els fets de Cardona i Barcelona del 1.714, i aquest es el famosissim i hilarant punt filipí de n,Iceta, quan recorda la genètica compartida de socialisme catala i ultranacionalisme cataluf.
El missatge es sempre el mateix quan deixem de jugar amb els ossos de l,avi, lenterrarem degudament. Llavors vindrà l,historiador sensat a fer-se les preguntes sensates, llavors, el viatge a Salamanca per desfermar els lligalls adequats, llavors els cinc anys de links i després de quinze anys ben bons, el premi: la historia de la Gierra Civil de Franco, la que volen tots, la que dirà coses com, aquesta consigna protegia de manera permanent tal zona, on, mira, curiosament l,avi del Pedro Sánchez estiuejava sempre; aquesta altra consigna permeté que els morts que no hem trobat, alguns potser, o quins? De cop ens escrivissin una estampeta als anys seixanta fent-se passar per la txatxa d,aquella cosina que encara no ha tornat, ETCÈTERA,!
Per ara, i molt intuïtivament, aquest coneixement nomes el tenim els qui solem tractar be les generacions que se,n van.
Em podria equivocar, no ho se, el cert es que l,estafa historicista contra Catalunya jo l,entenc com un castig a la ludopatia amb els morts. Que es fotin.


Comentaris

Entrades populars