L,escola catalana


Hi ha dues escoles que, universalment reixen i fan el fet, a saber, l,anglosaxona i la catalana. La primera, treballa amb la veritat com a paradigma basic irrenunciable  mentre la nostra, amb la mentida. Ens excusa el patiment moral que els mestres sostenim evitar preservant la il,lusio si cal, en les persones, fins al final dels seus dies.
Tot catala que anheli despertar de la mentida rep automáticament el tracte de Tolstoi, o sigui, d,idiota.
La infinible querella contra el poder catala es troba sempre actuant des d,aquest angle. Repetiré sempre, el pecat del catala consisteix en la crueltat desmesurada amb que pot arribar a actuar.


Enviado desde Huawei Mediapad

En el coneixement zen existeix una veritat impepinable: allò que et faci més por que passi, passa. Tambe, passa, allò que et pot arrencar una rialla. el mestre despert té aquest trumfo, sabent ben bé que el patriotisme tem la desfeta de l,ús de la llengua.

Els anglesos són mestres absoluts a l,hora de fer i llimpiar el mirall que filtra els punts de vista en el tracte de dos, amics. Els catalans no tenim, de fàbrica, pas, el coneixement del marc relacional perfecte quan tractem amb persones. en canvi, la intuïció per als catalans està desarrollada i fibla fi el seu fito.
A mes, les obligacions del patriotisme català passen sempre per la sanció del matriarcat, no com en altres cultures, és per això que diem, catalans: mil vegades sotmesos abans que una mare plori pel nostre sacrifici personal.
construir la unitat, a Catslunya, ho fem directament entre persones, i ens marquem unes falques de complicitat amb les quals podem somriure sempre al món i els seus fets.
el zen es dedica a fer surar el lotus, jo em dedico a salvar el lotus del robatori i si puc treballar perquè arribi a la superfície, en un camí vertical que tinc seguríssim.
Qualsevol persona que desa informació dels seus ancestres directes  aquest és capaç d,imposa una dinastia a tots els restants.







Comentaris

Entrades populars