La Tercera Dimensió

 Literalment durant prop de dos mil anys la discussió més profunda que eiha hagut ha versat sobre el sexe del poeta Virgili.

Una cosa tan aparentment anodina resulta d,un pes feixuc i terrorífic quan t,adones que has viatjat astralment en una discussió bizantina i sèria.

La identitat en resulta impossible, això és lo que té de bo:

El mateix Virgili, a l,APPENDIX (!) VERGILIANA diu

P(a)ene puella puer

Recentment al Feisbuc un devot de l,escriptor Lovecraft esmentava, i sovint passa que em deixo de fixar la font, i me,n repento força, el terror de sentir-se picar per un cuc (= FEDEVIDA) dins la caixa sots terra, i la decisió de ser incinerat al ser cadàver.

Ovidi, sobre Virgili, el jutja com a neutre, en el celebèrrim:

CVR ALIQVID VIDI?

CVR NOXIA LVMINA FECI?

CVR IMPRVDENTI COGNITA CVLPA MIHI?

Culpa = mutiladors de nois, eunucs, a l,Elegia del segon dels AMORES, on adoctrina un porter a la falsedat permissiva per poder estimar Corinna, que sàpiga jurar en fals, que aprengui d,impostar rialles i plors:) aquí cal ubicar l,entrevista d,Ovidi amb Virgili, també, el sisè de Pòntiques, 2.

Allà on el poeta sacrifica el seu nom a bombo i platerets (bo i tristos, moix.)

L,índex II,6 a Ovidi és el de l,arcana veritat: el segon de Tristes resulta una despesa seriosa i amenaçadora, doncs és una factura κατά στιχόν que baldament orienta sobre la veritat, arribarem al punt que índexs II, 6 només ho són, i resulten, el dels AMORES i el de EPISTVLAE EX PONTO.

En el darrer el poeta declara expressis verbis

QVAE VIDI


Em resulta manta fàcil recordar el to de Cinta, la padrina quan vaig esmentar que Jaume es buscava a si mateix: deix estar, Pau: Jaume es coneixia perfectament així mateix, IGUAL EN L,OVIDIÀ:

VERGILIVM VIDI TANTVM

“PAMPLINES! L,únic que vaig veure era Virgili!

En altre lloc vaig emprar aquesta quota com un exemple d,autoglorificació: em donava temps al desenvolupament de la T-E-S-I (que ja no serà).

Lovecraft o Ovidi, THE CLOSER, putillu Rusty o MENTES CRIMINALES, Malson a Elm Street o Pau l,Extraterrestre, imbueixen de fons exterioritzable, o tercera dimensió, les ments que es desenvolupen: si no és el moment, simplement, no creixem.









Comentaris

Entrades populars