La Setmana Miracular

El miracle ha tingut lloc, i s'ha fet patent dimarts i dimecres a la sobretaula de TV3.
Dimarts en Barberà va muntar sobre el cavall segur de la crítica raonada i enraonada, mentre dimecres Melero en la mateixa tessitura va prodigar el seu sentiment real i veritable sobre el costum e fumar.
Jo ja no sóc, en Pau Bielsa, l'únic a emprar la raó del possible humanament i racional, ara n'hi ha d'altres els i les quals, ben afortunats de l'empenta positiva de l'exemple, l'han sabut pacientment transformar i fer-se'l apte a una raó compatible amb la seva identitat, que ja no volen delegar en decisions que prengui una projecció dels pares i germans. Enhorabona, TOTESMOU!

La meva família és un exemple de deliri infinit, el pare en donava la culpa a la mare, però l'avi Pere en donava la culpa a la besàvia Rull. Portem tots plegats dos-cents cinquanta anys de virtut extrema, i a la meva germana Esperança li va emblar des d'adolescent que la millor manera e sortir-ne era eixir a aliar-se comuicativament amb països americans estaunidencòfobs.


Detectar el raonament delirant serà un dels temes, si ara moc fitxa ben moguda, que em tindran l'atenció entretinguda els propers mesos, posem fins el març.

Quan arriba el bon temps es multipliquen les probabilitats d'ingressar a pavelló psiquiàtric, donat el meu històric sofriment psíquic desmesurat.

Prometo, doncs, abans d'un any tenir enllestit el discurs i l'assaig que detecta el deliri. De moment diré, agafant-ho per l'impersonal:
L'expressió de l'impersonal, en espanyol, i molt més en català, es pot recolzar sobre ELLS (tercera persona del plural) en un verb omnímode que només concorda desinencialment (Pinkster els exclou d'argument #1 i diu que són concordances desinencials)

PODEM FER-HO, PERÒ NO VOLen

Aquest és el forat per on les intencionalitats poc aclarides entren a barrejar-se amb el discurs espectacular i/o públic i podem derivar-ne com es torça el monstre de l'argument lleig.

AMB VOSALTRES EM QUEDO, EN VOSALTRES CONTINUO.,.



Comentaris

Entrades populars