Turbine Mentis: Brain Machine (1.931, Gershwin, Kaufman) Turbina mental

 La realitat corpòria en relació, amb l,entorn és enterament muscular: la vibració resulta d,un pols constant amb la realitat, i tot força i debat en bé de tot.

Així és com es desenrotlla el saber diví: diuen, amb un sol que fabrica la paraula del pare n,hi ha prou, i la resta juguem a esbadiar-li les clavilles de la lira de la paciència.

Tota Gràcia és això, i quan només un home pot ser Déu, també només un home pot ser ateu.

I llavors mirar la terra i el miracle natural sense representacions banals, i la relació social, i la relació laboral.

Horroritza reconèixer la veu amiga d,ençà de la infància comitant les meves accions encertades: la impotència per resoldre que tothom espera de mi trempar sempre, com un tòtem de fertilitat egipci, fabrica el sublimat: una poesia que resulta tota ella sexe sense caiguda ni treva.

Això també té truc: setmanes de CUL (José Cela) o sigui, tenir present que igual per traduir els clàssics posaven els seus egregis poemes en grups de màxim quatre fins al punt i apart, punt i seguit després de la trihemímera, igual fóra per ser llegits: és un desconcert descomunal descobrir com el mateix règim, regla d,or òptims en vistes a la catalanització d,un clàssic hi són també en la senzilla lectura comprensiva del mateix, i els segles semblen difuminar-se, en ares de la Comunciació pròpia i pertanyent a l,imperi global.

L,imperi anglosaxó ho resol a la diametral, partint de mots encara més retallats que el llatí, i castigant els excessos sil.làbics en culpa sexual de primer ordre (culpa = símptoma de complex, vull dir, positiu de l,actitud catòlica).

La dictadura dels humils (en termes filofeixistes:) resulta impossible de combatre: així un noi estava prest a escriure un Tractat De La Humilitat i li van abortar la idea de mala manera amb un escarni escratxant:

—UN LLIBRE? Un llibre és l,acte major de supèrbia que hi pot haver!

L,ateu gotja de consciència i orgull de bípede. Senzillament això: sentir-se fort, un, sobre els peus i dret, és el plaer sobrenatural més apropiat, com Ovidi,

Sanctius his animal mentisque capacius altae

Deerat adhuc

Met. 1

A la foto, la postura forçada del poeta Virgili en model porno actual, i la mirada idèntica com li fou exigida.

Comentaris

Entrades populars