La Cursa Perduda

 

El codi penal Català, o de Catalunya, si està cridat a existir, dividirà meridianament el delicte segons l,existència conscient de l,acte (delictiu) o no: PERÒ N,ERES CONSCIENT, DEL QUE FEIES?



A lo qual, el reu simplement, respon: NO.

Aquesta nova doctrina ja em va ser conferida per tortura fa més de dos anys, el Juliol del ‘19, i no ha de canviar de cap manera i per a res: espallufos i catalufos hi tenim tot a gotjar per igual, com a criatures davant càmeres de tevetrès no s,han de descuidar ni ometre el deure de dir XULI/GUAPI!

Eren moments enormes al darrer terç del dinou que els lords  de la Britànica Càmera de Representants passaven grans momèntums en carrera de cavalls al costat del tren de vapor. I vencien, i tornaven a casa cadacual, amb el seu manual.

La consciència, de mateixa manera està destinada a perdre el combat davant l,audiòfon, amb compensacions notables, encar: la consciència ja mor en nosaltres, els darrers, feliços o no pocs, i, o molts: sabem que hem lliurat el combat.

Però, què mai fou la consciència? Un invent de G.W.Hegel, per descomptat, dels anys ‘30 del vuit-cents i una manera d,aconsolar el consumidor per la troballa, impossible encara de nanoquantificar en l,època, dels Mass Media.

La literatura, en sentit radical: passar- se paperets de FLIRTEIG ha passat a millor vida, emperò a la reserva, formalment, com el teatre: no ha deixat d,existir per alguna sort de certa aliança amb facilitar l,imaginari col.lectiu resolt dels audiovisuals, els Mass Media, dèiem.




Quan un psiquiatre troba un pacient que realment ho té tot resolt a la vida, llavors i aleshores li interessa tenir-lo aprop de la millor manera que puga consensuar, en ares del nou coneixement. Quino (+) el dibuixant recentment traspassat, i pel qui reservo un dol discret, ho il.lustrava en un bocadillu del psiquiatre que responia ple de personalitats i veus, encara que, insisteixo: les veus esquizoides no han de ser més de tres, a saber tòtems del catolicisme, portadores de sengles tres actituds vitals: PARE/FILL/ESPERIT (Sant).




L,àvia Gallardo ho quantificava tot a l,art del futbol. Però això encara ho he de desenrotllar en altre lloc.

En aquestes condicions ja podem dir adéu a la consciència, que ja no serveix de res.

Comentaris

Entrades populars