La Biblia dels Borrachos

Les meves Pujoles pretenden ser la Biblia dels Borratxos.
Amb versos formulars, repetitious i resolutius de situaciones i contextos entrellaçats, amb cercles d,intel.ligencia modestos i poc ambiciosos, ho recordo l,energía psíquica del meu Xavier, amic de taverna vallencs, el qui tot ho, resol, i segueixi molts anys aci, passa bon confinament, estimat Xavi, amb el seu veus? Ja som al cap del Carrer!

Defluxit Numerus Saturnius, et grave virus...
Horaci, Satires
Un patro metric a la paraula es el mateix que l,exercici del Taixi o les arts marcials I la gimnastica. O sigui, un perill potencial.
El hiat que els poetes llatins primerencs s,obligaren per poder establir les mores, o unitats de durada métrica i musical del llati a consensuar amb tot el poble del Laci, son realment perills com un catarro o una grip, donat que obliguen a millorar prosódicamemt l,aparell fonador, i la respiració, i, aixi tenim, que un poeta i un guerrer son la cosa mateixa i unica, homs que se saben defensas, i per al poeta, a mes, comptem amb la paraula, exercici unívoc de superioritat en l,arteria del domini dels cavalls de les emocions (Plató).

I tenim, que, una arma química i un hexametre son el mateix, en funcional potencial de perill i responsabilitat d,us.

Els Americans posen el crit al cel dels meus recitals de Carles Riba, tragedies d,Euripides, perceben un perill real en els αγώνες d,Admet I son pare jugant-se l,un la vida de l,altre.  no me les editen ni publiquen.

Manta vegades, el mestre de Vallcarca recorda en els seus escrits que el desti natural de la poesia es la veu sonora. I realment es mostra segur d,allo que diu, en un us argumentatiu d,una forçuda i forçada aposiopesi, o reticencia.

Se sap que el mestre de Sarria compli amb recitals d,obres seves en vinils, sospito de quines va deixar al judici de la posteritat, per exemple: no imagino l,elegia ix dins Elegies de Bierville la portes mes enlla del so autocastradament metal.lic i sere, flematic, com resol.





Comentaris

Entrades populars