El Vat De Stonehenge

Intenció i finalitat molt merdidianament i clarament determinades es el treball recent de James Blunt, d,aquell qui escriu i compon amb la perfecta seguretat que la posteritat, poc o molt, li esmenarà realment una part minsa o nul.la de la seva proposta artística a la humanitat, i de caire hermètic, osia, superior al metall mes noble, l,or, de manera que orienta realment un estat de perfecció que ja no se li ha de negar, a cada pas, faci els passos que faci.
Es també notable com no defuig mai les col.laboracions honestes amb la joventut creativa del Regne Unit, i també, com les seves cançons agafen una veritable coloratura pastosa que tant el sap distingir dels actors de la seva mimesi com integrar-l,hi.
La intimitat de James i la seva pròpia estampa atlètica davant un piano son el mateix, i l,artista es deixa persuadir per l,art per l,art i la saviesa dels cenacles de coneixement erudit, i estacla, encarna l,ideal, precursor a la Grècia del segle V aC, de Parmenides, que resa:

La meva força es reparteix el meu avi, pare, fill, (net) i jo mateix, o som tots plegats, a l,exponencial, la mateixa persona.

La saviesa de Parmenides va néixer a l,illa d,Elea per poder donar resposta al fenomen del doble ultraoceanic, cosa que tenia als antics molt preocupats mes enllà dels seus primitius recursos, i que, d,ençà de Cristòfor Colom, i mes recentment les tecnològics del xat s,ha estat resolent de meravella darrerament.

La mateixa llengua anglesa de la qual parteix el vat de Stonehenge ha admès, irreconeixiblement, canvis notabilíssims per fer pas i obrir espais al bon succés, recentissim, de la llengua literària, poètica i universalitzada, la catalana.
Ell es un amic, i d,ell jo, pels segles, sense dubte, i el que Deu ens dona a totes dues carreres artístiques amb prou feines abans ho havia tingut el poeta Virgili.
Enhorabona, cada nou a proposta, àlbum i llibre es el millor, íntegrament fusionat amb els precedents i prometent ja sense estafa possible, quasi diríem, als subsegüents.




Comentaris

Entrades populars