Passa al contingut principal

JA HAN CALLAT TOTS ELS XAIS, MARTETA?



Ara entrada
El diari Ara ha explicat en una nota del seu Consell d’Administració i del Consell Editorial els motius pels quals s’ha refusat a acceptar la publicitat institucional de la Generalitat per al referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre vinent. Davant “l'amenaça i la coerció [de l’Estat espanyol]”, el diari “no farà res que posi en perill la continuïtat del projecte, ni ho posarà fàcil a aquells que ens voldrien veure tancats en aquests dies tan decisius”.
El diari obeeix així a l'avís de la Fiscalia de l’Estat de prohibir els mitjans de comunicació que divulguin la campanya de l'1-O. Aquesta és la raó per la qual cap agència de mitjans ha acceptat gestionar la campanya.
La decisió de refusar la publicitat institucional ha aixecat polèmicai reaccions oposades entre els seus subscriptors i lectors a les xarxes socials. Entre altres, del fundador i primer director general, Oriol Soler, que ja no és al diari. Soler s'ha queixat en una sèrie de piulades:
Per a l'Ara, però, “protegir el diari, és a dir, la informació i l’opinió, passa per davant, ara mateix, de la publicitat”, diu la nota.
La nota afegeix que l’Ara “continuarà informant amb el màxim rigor i sense restriccions sobre el referèndum de l'1 d'octubre [i] donant cabuda (...) a la màxima diversitat d'opinions. El compromís periodístic i amb la llibertat d'expressió i opinió és insubornable. L’Ara mantindrà la línia editorial i la llibertat informativa exercida fins ara”.
El diari qualifica de “democràtica” l’aprovació de la llei del referèndum pel Parlament i es queixa que “la resposta des de l'Estat ha estat l'amenaça i la coerció mitjançant tot el seu aparell judicial per intentar silenciar les veus dissonants i impedir el dret del poble de Catalunya a votar el pròxim 1-O”. Alhora, “condemna les amenaces i les pressions per modificar la nostra posició”.
Per al Consell d’Administració del diari, “en el context actual d’amenaça certa sobre el dret a la llibertat d’expressió, el nostre deure és garantir l’accés a una informació fiable, veraç i completa tal com marquen els estàndards periodístics que mereixen els nostres lectors i els ciutadans de Catalunya. Informant i opinant és la manera com una capçalera és útil a la societat”.
L’Ara té 40.000 subscriptors, entre les edicions impresa i digital. Aquesta última té 1,36 milions d’usuaris únics, segons les dades del juliol del 2017 de ComScore, l’auditor oficial de les centrals i agències publicitàries. Aquesta xifra el situa en segona posició entre els digitals en llengua catalana darrere d'El Nacional, que certifica 1,9 milions d'usuaris únics.

Comentaris (100)

Ordenat per 
Més recent
  +0| -0
Montserrat
Fa 12 minuts
Bé ...el referendum està posant a tothom al seu lloc. Des del canvi de director ja es començava a veure que tirava cap a 3 via I benvolguts 3ª via= règim del 78 Siguem conseqüents: qui sigui subscriptor que es doni de baixa i els altres no comprar-lo ni llegir-lo digitalment.
  +2| -1
Restitut
Fa 24 minuts
Hi ha molt imbècil hiperventilat (i algun troll unionista disfressat) que no hi veu més enllà del seu nas. L'Ara és necessari. I si publica l'anunci serà el primer que tancaran. I ens quedarem sense una informació molt útil.
  +5| -1
Joan
Fa 34 minuts
Heu perdut un altre subscriptor. Una llàstima
  +7| -2
francesc
Fa 1 hora
Perdoneu però un servidor va esborrar l'Ara de favorits d'internet fa temps quan va entra la sra directora Esther Vera ) De seguida es va notar el canvi cap a postures molt més d'una subtil tercera via.
  +8| -2
John Smith
Fa 1 hora
L'Ara ha decidit suïcidar-se. Una llàstima. Qui el llegirà ara? Els unionistes, que tenen 200 diaris, per triar?
  +5| -0
Branca
Fa 1 hora
He llegit a la contraportada de l'Ara, "Als nostres lectors" i no sé, avui les meves neurones estan dormides, però segur que fan l'avís per informar d'un canvi, però com ho emboliquen amb la seva responsabilitat i exigència professional, no m'acaba de quedar clar de quin canvi estan parlant. Tot plegat em sap greu. Però també és cert que el govern de Madrid ens vol dividits.
  +11| -1
Edgar D.
Fa 1 hora
Ja he esborrat l'Ara de la llista dels favorits de l'ordinador i mai més ho llegiré (ni en paper ni digital). Vergonya. Tenim una llei catalana que ens protegeix i a més, si no existís aquesta llei està la pròpia consciència que ens diu què està bé i què està malament...
  +12| -1
vila
Fa 2 hores
BOICOT AL DIARI ARA, QUE SÀPIGUEN QUE SENSE PAGAR-LO PERDRAN DINERS I ANUNCIANTS, I QUE SENSE LLEGIR-LO PER INTERNET PERDRAN PUBLICITAT. O ESTAN AL COSTAT DEL POBLE O EN CONTRA. BOICOT AL ARA.
  +13| -1
Manel
Fa 2 hores
Senyors del diari Ara, Heu demostrat que per vosaltres lo primer és el negoci. Fa pocs dies pontificave-ho el "No tinc por " i ara us cagueu de por. Sou lliures de "decidir" el que volgueu, però no doneu lliçons de compromís amb la independència a ningú . Heu quedat molt retratats. Jo ja fa 2 anys em vaig donar de baixa de subscriptor i pel que veig molts feran el mateix. Per desgràcia a Madrid es deuen fer un bon fart de riure.
  +12| -1
Ramon
Fa 2 hores
NOSALTRES NO COMPRAREM MAI MES EL DIARI ARA LARA. CONVE QUE SAPIGUEM QUI ES EL PROPIETARI D'A QUEST MITJA DE COMUNICACIO. EVIDENMENT ESS CONTRARI ALS SENTIMENTS DE LA GENT
 

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digues l,orangutanada que et vingui de gust, i no em parteixo en set mil milions pero arribaré a dir algo, no pateixis!

Entrades populars