Patrons Arquetípics 1 De TOC I ANGOIXA

 Una manera de representar amb total encert, una crisi de pensaments invasors, esquizofrènia i angoixa, i de curar-la obviament en la meditació del susoditxo, es en aquesta peceta d,Horaci, la mes famosa en igualtat amb 3,30 Odes, he completat un monument mes durador que el bronze, i preferent a 1,5 la lira autoerotica, eròtica, i narcisista: es tracta del contenidor de l,arxifamos CARPE DIEM, que reprodueixo tot seguit:

XI

Tu ne quaesieris (scire nefas) quem mihi, quem tibi
finem di dederint, Leuconoe, nec Babylonios
temptaris numeros. Ut melius quicquid erit pati!
Seu pluris hiemes seu tribuit Iuppiter ultimam,
quae nunc oppositis debilitat pumicibus mare               5
Tyrrhenum,
sapias, vina liques et spatio brevi
spem longam reseces. Dum loquimur, fugerit invida
aetas: carpe diem, quam minimum credula postero.

Pot ser que Deu ens hagi pagat ja amb l,últim hivern, el qual ara mateix rellepa el mar amb esculls hostils, el Tirrè.



El generativisme, doctrina parapagana en esclat a la Catalunya del darrer terç del segle passat enavui, específicament a l,A.M. UAB, nota com si dius ara es hivern i potser morim estira un remolí infinit que no es tanca fins passat un any o mes, però necessari, suposem necessarissim perquè tot el que no es poesia, amb poesia se salvi, o sigui, una senzilla comunicació que potser exigeix un SI o bé un NO.

ALESHORES, la mòmia reposa dins el seu laberint, i el poema, factitivamemt inabordable, te,l fumes si vols que et faci profit, o no.

El que es admirable es que a l,autor basten no mes de dos detalls en concomitancia E-T-C temporal geogràfica, NUNC, ara quan rebis la meva comunicació/quan he rebut la teva resposta, i El Mar Tirrè pel qual preveu el retorn de X (?) També, Leuconoe pot indicar tramesa secreta, ceres en blanc, el que el dinou seria tinta invisible, i el vint microfilms. Podia ser, inclús, mira fixa la cera en actitud autohipnotica, i vomitaras el contingut, possiblement funest, d,un viatge i una flota. per satisfer la seva pàgina, suposadament i sumant els posteriors editors. No podem inferir l,èxit en una recerca reclosa dins l,ÀUREA MEDIOCRITAS.





Comentaris

Entrades populars