Harm Pinkster i l'estructura nido

Segons el llatinista Albert Pujol Domingo (Barcelona, 1936) l'estructura encaixonada de Harm Pinkster s'ha de considerar en paral.lel a dos angles rectes, en compliment de dues tasques nominoadjectivoverbals que no han de ser barrejades.
Així, agafo l'or de Cèsar en una bossa que decideixo on la poso, i de l'altra butxaca emergeix una altra bossa menys nodrida, o platenca, però no per això menys importants (xarxa de Facebook i YouTube) la qual nodrirà el múscul, o muscle, de la transacció, bo i fent esdevenir inoperant per descrèdit tota la possible acció i cognició comparatista.
Les paraules clau d'estructures així, confoses, en l'antiguitat, amb acions deshonestes (fama del dramaturg Publi Terenci Àfer) brolla per un natural de la necessitat, i el conrador de tals honres no necessita cap llista realment existent i fixa en cap mena de registre.
Això darrer ens ho demostra la teoria cognitiva de la tortura psíquica, un símil a la pressió del qual hom respon amb la veritat, despersonalitzadament acordada, però circulant des del mateix minut que fou emesa.
Aixina, la societat esdevé ajustada en els seus mèrits.
ç


Comentaris

Entrades populars