La Doctrina Dolç

 



Elvira, si vols traficar amb bon material no dubtis a obrir-te un apartat de correus i escriure l’adreça aquí mateix sense problema: les condicions de les meves trameses les reconeixeràs de seguida, i, de tota manera si fan mal els de fora, no s,escapen a tribunals. Nosaltres tampoc, salut,

PEM 


Miquel Dolç només acceptava versionar hexàmetres clàssics al català si passaven el pas de la prosa.



Només hi he d,estar d,acord amb una font autèntica: Tibul. Albí Tibul escapa gloriosament i neollatina a tot el meu intent de transvasar-lo en fiabilitat de discreció numèrica idèntica.

Això significa: a vegades vol perífrasi, i a vegades llur trasllat vol abstracte.

Tibul relucta tanitant al directe cosit, que més la pena em val extreure,l de la comprensió prosaica directa, de Mínguez i altres. Mínguez era un gai i era un senyoràs a la vegada de fa seixanta i pico lustres catalans. Hèroe de la Fundació Bernat Metge, i primípil de Riba segur: encerto!

Exercicis generativista i traducció, passats dos mil anys són la mateixa cosa, un autògraf d,Ovidi aprenent sobre Gal, és Ovidi, i mai escrit per Gal, direm Corneli.


Què escriuria Gal en to de Muses?
On posaria Gal la paraula HISTORIAE en genitiu?
El poeta és sempre el poeta, i no n,hi ha altres. La sort que el psiquiatre al meu brot psicòtic de la postadolescència resolgués que m,era identificat a Lucà, —oh David bell de Miquel Àngel de la Güarda! I no al nostre Juli! M,estalvià quinze anys bons de raó abans de la meva definitiva sotsobra moral, encara bo i per ben esmerçats, bo i despertar després i raure el fang d,aigüera massa poc restablert a netedat, eiha qui m,escombra el sotallit, i el borrim del melic i el detràs. 
DEÓ GRATES


Ara darrerament estic assajant amb @Draw el que nomeno estilísticament, EXPRESSIONISME ABSTRACTE, i resulta, ja direu.
Una altra app molt esmerçada per progressar és Over, i també dita STUDIO em resulta resultona de moment.

Abstracte no significa NO—FIGURATIU, ans el prenc en el sentit anglès ABSTRACT “ResuM” que indica un concepte majorment energètic i emocional que es transmet d,un besllum aclucat i ràpida visió.


Així, Kandinski s,admet com sexualitzable en formes que renten la retina a mida que la reembruten en resum angular (de cesura masculina, diríem en to de vers:) pensat per transmetre en canal paternalista la sexualitat humana. Sentit de l,energia forta que he esmentat suara.




Comentaris

Entrades populars